Archeologiedag in Lakerveld

Het weer werkte mee. Het bleef vrijwel droog.

De Archeologiedag in Lakerveld heeft zich ontpopt als een gezellig evenement. Tientallen bezoekers vonden zaterdag 19 juni de weg naar de evenementenweide achter boerderij de Batsburgh. Er was voor jong en oud wat te beleven.

Kinderen vermaakten zich met het aan elkaar plakken van scherven, volwassenen lieten zich informeren over de historie van de omgeving en over de opgravingen die er in de loop der jaren zijn gedaan. Bijzonder in trek waren de ‘historische’ hapjes en drankjes.

De dag was een initiatief van de plaatselijke stichting ‘Beleef de Geschiedenis’ en werd ondersteund door de ‘Vereniging Historisch Lexmond en Hei‐ en Boeicop (VHLHB)’ en Kringloop Zederik uit Lexmond.

De Archeologiedagen zijn drie dagen in het jaar waarop een groot publiek kennis kan maken met alle aspecten die de Nederlandse archeologie zo leuk maken. De dagen brengen het verleden tot leven, vertellen het verhaal van vroeger en zijn een unieke gelegenheid om eens mee te kijken wat er allemaal in de Nederlandse bodem verborgen zit en zat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *