Verduurzaming in nieuwe fase

De materialen worden op het dak getakeld.

De verduurzaming van ons verenigingsgebouw Historium komt nu echt goed op gang. Het gebouw is inmiddels geheel gasvrij en binnenkort zwaaien we dan ook de gasmeter uit.

Het Historium wordt nu verwarmd met behulp van elektrische warmtepompen. De oude cv-ketel is vervangen door een installatie die voor ‘lagetemperatuurverwarming’ zorgt. De oude radiatoren zijn gehandhaafd. Aan de wand in de grote zaal hangen twee kleinere warmtepompen die naar wens voor extra warmte zorgen, maar ook koele lucht kunnen leveren op warme dagen.

Top Roof Care is druk bezig met het isoleren van het dak en aansluitend worden twintig zonnepanelen gelegd.

Het HR++-glas wordt geplaatst.

Eerder werd het pand al voorzien van HR++-glas en muurisolatie en is het dak verstevigd om de extra last van isolatie en panelen ie dragen.Het HR++-glas wordt geplaatst.Als het werk is geklaard, draait het Historium vrijwel energieneutraal en daar zijn we erg blij mee. De vereniging maakt van de gelegenheid gebruik om tegelijkertijd de sterk verouderde keuken aan te pakken en in de zomer willen we beginnen met de aanpak van de achterste ruimte van het Historium.

De gemeente Vijfheerenlanden en de Vereniging Historisch Lexmond en Hei- en Boeicop hebben samen een plan gemaakt om het verenigingsgebouw gasvrij en energieneutraal te maken. De gemeente investeert en de vereniging betaalt een jaarlijkse vergoeding.

 

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *