Vervoer in Lexmond en Hei- en Boeicop tussen 1900 en 1970

De expositie in VERVOERing, vooral bestaande uit foto’s, wil zo goed mogelijk het vervoer over land in Lexmond en Hei- en Boeicop tussen 1900 en 1970 in beeld brengen. Foto’s laten zien hoe het was. Geven ons een beeld van de werkelijkheid van toen. Alleen…, vroeger werden niet zo veel foto’s gemaakt als tegenwoordig. Meestal werden alleen speciale gebeurtenissen gefotografeerd: verloving, trouwen of militaire dienst. Foto’s die vaak een  beetje stijf zijn. Dorpsgezichten werden op ansichtkaarten vastgelegd. En soms lijkt er geen speciale aanleiding voor de foto: maar daar staan ze dan met z’n allen trots in de camera te kijken. Zeker voor die eerste jaren is het beeld dus lang niet compleet. Niettemin kunnen we door de vele mensen die materiaal beschikbaar hebben gesteld een aardig beeld presenteren over hoe het vervoer zich heeft ontwikkeld in onze dorpen.

Miniaturen

Tijdens de expositie in VERVOERing, was ook een bijzonder fraaie collectie miniatuur-auto’s te bewonderen, die waren opgesteld in drie vitrinekasten. Ook was er een keur aan verzamelobjecten die met auto’s te maken hebben, zoals een ANWB-praatpaal, een melkkarretje en een ‘oliemaatje’.
De modellen en automobilia waren ter beschikking gesteld door: Nico Roest uit De Waal, André van der Mout uit Monster, Kees Hendriks uit Vianen, Gerrit Jan van Leenen uit Rotterdam, Arnoud Malherbe uit Houten, Chaigneau, Bas en Tienie de Groot, Jan Hendriks en Frans Kinkel uit Lexmond.

 

Graag uw mening
Veel plezier bij het bekijken van de expositie ‘in VERVOERing’. Wij stellen na afloop een reactie op prijs!