CITO

De afkorting CITO staat voor Chaigneau Internationale Transport Onderneming, een berkende transporteur in Lexmond. Verschillende oudere transportmiddelen van het vervoersbedrijf worden hier in beeld gebracht.

P15-01 Olieboer Willem Chaigneau is hier rond 1946 met zijn bakfiets, met daarop een vat Texaco‐ olie, op weg naar zijn klanten.

P15-02 In Lexmond werden de bestellingen door CITO met bokkekar (geen foto’s meer van) en transportfiets bezorgd. Op deze foto zien we Wim Chaigneau met een vracht koekblikken, vermoedelijk voor de winkel van Eef de Zeeuw.

P15-03 Een gesloten vrachtauto, die omgebouwd kon worden tot een open vrachtauto. De kinderen zijn Jean Chaigneau jr en zijn neefje Jacques Aalbers. Foto uit ca 1947.

P15-04 Een Chevrolet vrachtauto van CITO op de Lekdijk bij nummer 40. Het betrof een goede gebruikte auto, waarop de laadbak is gebouwd van de vorige vrachtauto. De foto is circa 1953 gemaakt.

P15-05 Een Volvo vrachtauto van CITO, waarmee o.a. ook verhuizingen werden uitgevoerd. De auto  diende bovendien als vakantieauto, waarmee het gezin ging kamperen, o.a. in 1953 in Nunspeet. Ook werd de Volvo gebruikt om fietsen te vervoeren als klas 6 op schoolreisje ging.