Ongelukken

Dat er ook wel eens wat mis ging is hier duidelijk te zien.

P18-01 In 1936 reed bij een uitwijkmanoeuvre deze Amsterdamse autobus in Lakerveld tegen een boom. De motor brandde uit en er was flinke schade. Enkelen van de 27 passagiers raakten gewond. Zes van hen hadden iets gebroken en twee anderen liepen een slagaderlijke bloeding op. Later is één van de gewonden overleden.

P18-02 In maart 1931 was de weg in Lakerveld glad en het verkeer reed langzaam. Een verhuiswagen uit Ginneken botste frontaal tegen een personenwagen die in een passeermanoeuvre op de verkeerde weghelft reed.

P18-03 In april 1933 vloog deze personenauto in Lakerveld uit de bocht en botste frontaal op twee fietsers. Eén van hen, een man uit Meerkerk, overleed ter plaatse.

P18-04 In 1963 reed deze tankauto van Hannes de Jong uit Hei- en Boeicop onder Dordrecht in een sloot. Waarschijnlijk verloor chauffeur Hans Clement door de gladheid de macht over zijn stuur.

P18-05 Deze zwaar met stenen beladen vrachtauto van Joh. de Jong & Zn uit Hei‐ en Boeicop is door zijn voortrein gezakt. De takelwagen is van Hamstra Gorkum.