Vervoer middenstand (1)

Op dit en het volgende paneel zien we hoe vroeger de boodschappen bezorgd werden in  Lexmond en Hei- en Boeicop.

P7-01 Henk de With (rechts) met zijn melkkar en Arie Keppel.

P7-02 Aart Spek in Leerdam waar hij met de fiets klompen ging verkopen. Aart was een goede verkoper. Vader Cees had toen al een machinale klompenmakerij in Lexmond.

P7-03 Gerrit Bot begon zijn carrière als metselaar. Door een ongelukkige val van een steiger miste hij zijn linkerbeen. Hij maakte een carrièreswitch en begon in 1912 een grutterswinkel, aan de linkerkant van wat nu De Bommel is. De boodschappen bracht hij rond met zijn hittekar  (een hit zit tussen paard en pony in) met speciale plek voor zijn houten been.

P7-04 De laatste economische crisis heeft veel zzp’ers voortgebracht. Tijdens de crisis in de jaren 30 van de vorige eeuw was het eigenlijk niet anders. Hier zien we Arie Treuren op 18‐jarige leeftijd met zijn mandfiets. Hij begon in 1934 met de verkoop van levensmiddelen, borstels e.d. Aan het einde van de jaren 30 begon hij met zijn vrouw een winkel in levensmiddelen op
Kortenhoeven.

P7-05 Pel ’t Lam (derde van rechts) is op zijn klantenrit aanbeland bij mevrouw Schuckink Kool (links), de vrouw van de huisarts. Op de voorgrond drie kinderen van haar, die heerlijk een appel eten. De hoog gezeten jongen is Gerrit ’t Lam, die lustig mee‐eet.