Een stoel van naam

Onze vereniging is in haar nopjes met het eigen verenigingsgebouw Historium. Een plek waar we samenkomen, mensen ontvangen en de lokale historie levend houden.
Er is hard gewerkt om de ruimtes in het pand goed bruikbaar en gezellig te maken. Er is al veel werk verzet met hulp van vrijwilligers.

Maar we zijn er nog niet. De vereniging wil het gebouw verduurzamen en verbouwen om het gebruiksgemak verder te vergroten. Zo kunnen het toilet, de keuken en de bergruimte nog worden verbeterd. Zelfwerkzaamheid is daarbij het uitgangspunt, maar geld is ook nodig.

Om niet  alleen uit de reserves te hoeven putten, zoekt de vereniging andere bronnen van inkomsten. Een van de ideeën (met dank aan oud-burgemeester Coert van Ee) is de actie ‘een stoel van naam’. Leden kunnen een stoel adopteren, waarop dan een plaatje met hun naam wordt bevestigd.

De VHLHB biedt de leden twee mogelijkheden. Een plaatje op de nieuw aangeschafte stoelen kost 40 euro. Voor een naamplaat op een van de fraaie oude raadszetels van Ameide moet 70 euro worden neergeteld. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst toegekend.

Met een naamplaatje onderstreept u de band met de vereniging en ondersteunt u de vereniging in zijn werkzaamheden voor het behoud van het lokale culturele erfgoed.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *