Historisch Overleg Vijfheerenlanden

Samen sterker.

De vier historische verenigingen binnen de gemeente Vijfheerenlanden hebben een gezamenlijk overleg in het leven geroepen. Binnen dit Historisch Overleg Vijfheerenlanden (HOV) komen onderwerpen aan de orde die een relatie hebben met de gemeente of provincie. De eerste gesprekken gaan over de gemeentelijke keuze voor een archieflocatie en het subsidiebeleid.

De nieuwe Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden telt vier verenigingen en één stichting die zich bezighouden met de lokale geschiedenis:
Historische Vereniging Het Land van Brederode (Vianen)
Historische Vereniging Ameide en Tienhoven
Historische Vereniging Leerdam
Vereniging Historisch Lexmond en Hei- en Boeicop
Stichting Vrienden van Historisch Meerkerk

Sinds de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2019 hebben de vijf organisaties bestuurlijk te maken met één gemeente en één provincie. De vijf actieve organisaties zijn geheel autonoom en bedienen elk een specifiek deel van de gemeente.
In een overleg eind 2018 over de toekomstige locatie van het gemeentelijk archief heeft de VHLHB het idee geopperd een geregeld overleg tot stand te brengen tussen de vijf historische clubs.

Op dinsdag 12 maart kwamen de vertegenwoordigers van de vier verenigingen voor het eerst bij elkaar en besloten het HOV op te richten. Er wordt in elk geval eens per jaar met elkaar overlegd en voorts net zo vaak als nodig is als de actualiteit daarom vraagt.

Het voorzitterschap rouleert per jaar, In 2019 is de VHLHB gastheer.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *